Giovanca Ostiana nieuwe EO-presentator op NPO Radio 5

donderdag 29 december 2022
Foto: © EO/Rogier Veldman 2022

Vanaf de eerste zaterdag in het nieuwe jaar wordt presentator en zangeres Giovanca Ostiana de nieuwe stem van de zaterdageditie van het EO NPO Radio 5 programma 'Open Huis'.

De weekendeditie van dit radioprogramma krijgt met haar komst ook een ander geluid. Zo is er vanaf 7 januari meer gospel te horen op de zaterdagmiddag van NPO Radio 5.


Ander geluid
'Open Huis' is al jaren een vaste waarde op NPO Radio 5. Doordeweeks is Henk van Steeg de presentator, op zaterdag zal Giovanca met haar eigen inbreng een ander geluid in het programma laten horen. Tom Herlaar, die de zaterdageditite van 'Open Huis' nu voor zijn rekening neemt verhuist naar de zondagavond van dezelfde zender om daar één van de presentatoren van 'De Muzikale Fruitmand' te worden.

Muzikale gast
Zangeres en presentator Giovanca is enthousiast over deze nieuwe stap: 'Ik heb heel veel zin om de zaterdagmiddag een gospeltintje te geven. Elke week neem ik mijn classic gospels mee, ga ik muziek laten horen die mensen nog niet kennen, maar niet mogen missen en bellen met een muzikale gast over zijn of haar weekend en hun favoriete nummer aller tijden!'

Over Giovanca
Sinds januari 2020 presenteert Giovanca namens de EO samen met Tijs van den Brink elke dinsdagavond de talkshow 'Op1'. In 2021 presenteert ze 'EO Allegro: Van Sweelinck tot Stravinsky' en 'Stralend Kerstfeest'. In mei en juni presenteerde ze het NPO 1 programma 'Amazing Grace'. Sinds september 2022 presenteert Giovanca 'Bid, Bedank, Bewonder'. In de podcast 'Searching for the Soul' duiken Henk van Steeg en Giovanca Ostiana in de ziel van de gospelmuziek.

Over 'Open Huis'
'Open Huis' is een muzikaal en inspirerend programma dat elke werkdag én zaterdag te horen is van 14.00 – 16.00 uur op NPO Radio 5. Naast veel muziek is er in 'Open Huis' volop aandacht voor mooie positieve initiatieven in Nederland en openhartige gesprekken met luisteraars. Maandag tot en met vrijdag is het 'Open Huis' van Henk van Steeg en op zaterdag is Giovanca de presentator van dienst.

'Open Huis met Giovanca', vanaf zaterdag 7 januari om 14.00 uur bij de EO op NPO Radio 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers