Gerdi Verbeet, Sandra Langereis en Tim Krabbé in 'Brommer Op Zee'

zaterdag 19 november 2022
Foto: © VPRO/Merlijn Doomernik 2021

Presentatoren Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen in 'Brommer Op Zee' wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Met op 20 november onder anderen: Gerdi Verbeet, Sandra Langereis en Tim Krabbé.

Wilfried de Jong en Ruth Joos spreken Tim Krabbé over zijn nieuwe boek 'Onkrijgbaarheid', dat gaat over een grote liefde tussen twee mensen die niet echt voor elkaar kiezen, maar elkaar ook niet los kunnen laten.


Verder zet Sandra Langereis een klassieker in een nieuw daglicht. Met haar biografie van Erasmus won ze vorig jaar de Libris Geschiedenisprijs. Bij het schrijven ontdekte Langereis dat Erasmus’ ‘Lof der zotheid’ altijd verkeerd gelezen is. Daarom maakte ze een toegankelijke hervertelling.

Ook biedt 'Brommer Op Zee' een kijkje bij de voorbereiding van een monsteroperatie: de verhuizing van de meer dan vier miljoen boeken, kranten en tijdschriften van de KB, de nationale bibliotheek in Den Haag, naar een nieuwe locatie.

Politica en voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet wordt verwelkomd in het leeshok. En voor de laatste keer een nieuw bericht uit de tuin van tuinder en Libris Literatuurprijs-winnaar Mariken Heitman.

'Brommer Op Zee', zondag 20 november om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers