Een nieuwe aflevering van 'Het Geheim van de Meester' op AVROTROS

dinsdag 21 mei 2024
Foto: AVROTROS © Elvin Boer 2023

Een team van topexperts gaat de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Hierbij zetten de experts alles op alles om precies te doen wat de meester deed.

Het team bestaat uit schilder en onderzoeker Lisa Wiersma, materiaaldeskundige Joris Dik, restaurator Michel van de Laar en materiaaldeskundige Thijs Hagendijk.


Het team reconstrueert het enige overgebleven en zeer mysterieuze schilderij van de 16e eeuwse kunstenaar Johannes Torrentius. Het werk is streeploos en lijkt gemaakt met olieverf, maar Joris vindt uit dat er geen druppel olie is gebruikt. Het wordt dus één groot experiment voor kunstenaar Lisa die geholpen wordt door Thijs. Hij voorziet haar van kweepeergelei, krijt en citroen. Michel duikt in de goddeloze levenswandel van vrijdenker Torrentius, dat hem zijn leven en zijn werken koste.

'Het Geheim van de Meester', woensdag 22 mei om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers