Donnie maakt Foute Anthem van Qmusic met niemand minder dan Chantal Janzen

donderdag 1 juni 2023
Foto: © Qmusic 2023

Rapper Donnie lanceert samen met niemand minder dan Chantal Janzen hun eerste nummer samen. 'Schultenbršu' is het Foute Anthem van Qmusic en is deze maand veelvuldig te horen op de radiozender.

Als klap op de vuurpijl treedt het duo eind deze maand op bij de Foute Party in de Brabanthallen. Dit werd bekendgemaakt tijdens de middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic.


Een maand geleden vroeg Domien Verschuuren rapper Donnie om een 'Foute Anthem' te maken: een nummer dat Qmusic de hele maand juni draait om te vieren dat het de 'Foute Maand' is. De artiest, die bekend is van hits zoals ‘Bon Gepakt’ met René Froger en ‘Frans Duits’ met Frans Duijts, pakte die uitdaging met beide handen aan. Hij is met het door luisteraars aangedragen thema 'bier' de studio in gedoken en kwam halverwege mei met de eerste demo van het nummer 'Schultenbräu'. Wat daarop nog miste was een pakkende vrouwenstem. Die heeft hij gevonden in niemand minder dan Chantal Janzen, zo maakte hij bekend, bij de lancering van het nummer.


Domien Verschuuren: 'Wat begon als een spontaan idee is uitgegroeid tot een knallende meezinger! Na onder andere 'Atemlos Durch Die Nacht' van Helene Fischer, en 'Zij Weet Het' van Tino Martin, hebben we eindelijk een nummer dat speciaal gemaakt is om het Foute Anthem te worden. Ik ben supertrots dat we daar Donnie en Chantal voor hebben weten te strikken! Tijdens de Foute Party brengen ze Schultenbräu voor het eerst live ten gehore!'

Chantal Janzen: 'Donnie bleef volhouden dat IK degene moest zijn met wie hij dit duet moest zingen. Dat het half in het Duits is, een taal die mij na aan het hart ligt, de catchy melodie èn Donnies humor maakten het voor mij makkelijk om ja te zeggen.'

Donnie: 'Eindelijk een samenwerking met Chantal! Ik heb altijd al iets met haar willen doen en toen de Qmusic-luisteraars met haar als suggestie voor dit nummer op de proppen kwamen, was het voor mij meteen duidelijk. En zeg nou zelf, Donnie en Chantie klinkt toch ook fantastisch?'

Foute Maand
De hele maand juni staat in het teken van foute hits, de guilty pleasures uit de muziekgeschiedenis. De Foute Maand is met onder andere de Foute 1500 een groot feest op de radio. Een week lang draait Qmusic de 1500 beste hits uit het Foute Uur, gekozen door de luisteraars. Qmusic sluit de Foute Maand af met de Foute Party op 23 en 24 juni in de Brabanthallen. Daarna is er nog mogelijkheid om Chantal en Donnie live te zien bij Chantals Pyjama Party in oktober.

Foute Anthems door de jaren heen
‘Ik ben Kachel’ – OBZ (2022)
'Hef Je Glas' – Marco Borsato, Rolf Sanchez & John Ewbank (2021)
‘Banana’ - Conkarah & Shaggy (2020)
‘Zij Weet Het’ – Tino Martin (2019)
‘Atemlos Durch Die Nacht - Helene Fischer (2018)

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers