Donderdag in 'Zembla': Hoe hersenspoelt Poetin zijn bevolking?

woensdag 13 september 2023

Sinds de inval in Oekra´ne heeft Vladimir Poetin een enorme propagandamachine opgezet om het Russische volk achter de oorlog te krijgen. Op de staatstelevisie wordt verkondigd dat Oekra´ne is ge´nfiltreerd door nazi's die hen willen aanvallen, mogelijk met een atoombom.

Op scholen in Rusland is een groot deel van de reguliere lesstof vervangen door oorlogspropaganda. Om de toekomstige aanvoer van nieuwe soldaten veilig te stellen, worden door heel het land militaire jeugdgroeperingen opgezet. In 'Zembla' gaan twee voormalige Russische correspondenten terug naar hun geboorteland, om te zien hoe Vladimir Poetin de bevolking hersenspoelt.


'Zembla', donderdag 14 september om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje Op Reis' (RTL 4)

De zes fotografen staan voor dag en dauw op om het magische ochtendritueel van de monniken in Chiang Mai vast te leggen. Na dit moment van bezinning komt Tijl met het nieuws dat ze vandaag nog door zullen reizen naar het zuiden van Thailand. Maar niet zonder een tussenstop in.... Bangkok! Tijdens een wilde nacht shoot op uitgaansstraat Khao San Road trekken de fotografen alles uit de kast.

'Het Perfecte Plaatje op Reis', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers