Dit hoor je zondag in 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke'

zaterdag 2 december 2023
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Er wordt uitgezonden vanuit restaurant Pavarotti in de Haagse badplaats Kijkduin. Daar liepen deze week de gemoederen hoog op vanwege de plotselinge opvang van asielzoekers in een hotel.

Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten met betrokkenen over deze situatie. Duizenden Haagse kinderen groeien op in armoede. In aanloop naar het sinterklaasfeest zitten hun ouders extra in de stress, want geld voor cadeaus is er vaak niet. Esther Blom van Sintvoorieder1 zet zich in om voor al die kinderen mooie cadeaus te regelen.


Merel van Vroonhoven is te gast. Zij zegde haar topbaan in het bedrijfsleven op om lerares te worden op een school voor speciaal onderwijs op Kijkduin. Daarnaast gaat het over postuum eerherstel voor Bram Appel. Hij groeide op in Den Haag en was één van de beste voetballers van zijn generatie. Maar tijdens de oorlog speelde hij voor een Duitse club en dat werd hem later nagedragen.

Ook praten Frank en Erik over de Zandmotor. Een experimentele kunstmatige zandbank die Kijkduin moet beschermen tegen het wassende water.

'Dijkstra & EvenblijTer Plekke', zondag 3 december tussen 20.00 en 22.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Married At First Sight' - Carlo Boszhard

Jeffrey en Jerney sluiten hun huwelijksreis af en worden op Schiphol warm onthaald door hun kinderen. Bastiaan en Suzanne gaan samenwonen. Slaat bij hen de vonk over in de huiselijke omgeving van Suzanne? En tijdens het eindgesprek valt definitief het doek voor een van de stellen.

'Married At First Sight', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers