Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 16 februari 2024
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Voormalig pornoster Bobbi Eden plantte in coronatijd de zaadjes voor een nieuwe hobby: de moestuin. Ze vertelt over haar boek bij 'Spijkers'.

Israël dreigt met grootschalige aanvallen op de stad Rafah in Gaza. Esther van der Most, die familie heeft in de stad, en Helene Boeser van Warchild praten erover. Onderzoeker Mariska Kret won een wetenschapsprijs van 1 miljoen voor haar onderzoek naar emoties bij primaten. Want worden wij om dezelfde dingen boos als de chimpansee?


De ICT-malaise bij de overheid kost ons land miljarden. Een collectief van tech-ondernemers kwam met een manifest om de overheid te ‘herprogrammeren’. Initiatiefnemer Onno Eric Blom schuift aan. Succesvol concertpianist Christiaan Kuyvenhoven vertelt over zijn boek ‘Maestro met een breinaald’. Sahin Yildirim en Mustapha Slaby vertellen op scholen het verhaal van de komst van de gastarbeiders.

Frederique Sluyterman en Eric Brey maakten een theatervoorstelling over Florence Foster Jenkins en vertellen over de kunst van het vals zingen. Het cabaret is in handen van Aron Elstak, Ruud Smulders en Kiki Schippers. Kim Schuddeboom is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 17 januari tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers