Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 9 februari 2024
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Wat is er waar van de bochel van Rigoletto? In een nieuwe theatervoorstelling doet operazangers Francis van Broekhuizen een boekje open over alle roddels en verhalen achter de schermen in de operawereld.

Crisis, impasse, toneelspel? Hoe omschrijf je de huidige staat van de politieke formatie? UvA-politicoloog Armèn Hakverdian bekijkt de laatste ontwikkelingen met een zeer kritische blik.


Je er ‘met een jantje van leiden vanaf maken’ is een gevleugelde uitdrukking, maar weinig mensen kennen het echte verhaal van Jan van Leiden, de kroegbaas die koning van een religieuze stadsstaat werd. Gelukkig is er nu een opera, geschreven door Serge van Veggel. Mohammed Mohandis is 38 jaar, Tweede Kamerlid voor GroenLinks-PvdA en haalde vorige week voor het eerst zijn zwemdiploma, samen met zijn 10-jarige dochter. Vader en dochter schuiven aan om erover te vertellen.

De crème de la crème van het Nederlandse cabarettalent staat zaterdagavond in de finale van het Leids Cabaret Festival, maar eerst schuiven de finalisten Said El Hassnaoui, Tim Kroezen en David Linszen bij 'Spijkers' aan. De Leidse schrijfster Aisha Dutrieux bracht deze week een nietsverhullende autobiografische roman uit over het seksuele misbruik door haar oom. Ze vertelt over haar boek bij 'Spijkers'. De subcultuur leeft al jaren underground, maar wordt steeds populairder: het showworstelen. De 24-jarig Julia Suijkerbuijk is de ongekroonde koningin van de sport en vertelt bij 'Spijkers' hoe ze dat is geworden.

Het cabaret is in handen van Vera van Zelm, Kiki Schippers en Aron Elstak. Teun van den Elzen is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 10 februari tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers