Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 27 oktober 2023
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Bijna 40 jaar na de superhit 'I Save The Day' maakt Roberto Jacketti & The Scooters zijn comeback. Bandleden Erik van der Hoff en Bart Corver vertellen over de avonturen uit hun succesjaren.

De oorlog in het Midden-Oosten zorgt in Nederland voor stevige polarisatie. Auteur en filmmaker Natascha van Weezel vertelt in Spijkers hoe moeilijk een genuanceerd gesprek is geworden. Het gehoorapparaat van Arjan de Putter is onbruikbaar bij harde wind op de fiets of op het strand. Met zijn nieuwe uitvinding hebben slechthorenden daar geen last meer van.


Oud-politica Hedy d’Ancona is al 35 jaar te gast bij 'Spijkers met Koppen'. Ze blikt samen met Willemijn en Dolf terug op oude gesprekken. Drie kandidaten uit het publiek spelen een quiz aan de hand van fragmenten uit de geschiedenis van 35 jaar 'Spijkers met Koppen'.

De zeespiegel gaat nog sneller stijgen door smeltend ijs op de zuidpool. Oceanoloog Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn vragen zich af of Nederland over 100 jaar nog bestaat. Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke schreven al vele columns vol over hun verhuizing uit Wormer. Vanaf volgende week staan ze in het theater, maar eerst vertellen ze erover in Spijkers.

Het cabaret is in handen van Aron Elstak, Vera van Zelm, Kiki Schippers en Martijn Kardol. Teun van den Elzen is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 28 oktober tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers