Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 15 september 2023
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Televisiemaker Lex Uiting brengt zes jaar na zijn superhit 'Nao 't Zuuje' zijn debuutalbum uit en vertelt in 'Spijkers met Koppen' waarom hij alleen in het Limburgs zingt.

Agnes Jongerius zwaait af na decennialang in publieke dienst. Na de Europese Verkiezingen vertrekt ze uit de politiek. Bij Spijkers met Koppen neemt ze alvast afscheid. Liefhebbers van de duisternis vieren volgende week in hoofdstad het Amsterdam Dark Festival. Schrijver en organisator Marjolijn van Heemstra legt uit waarom we vaker het donker zouden moeten opzoeken.


In de week dat kansspelwetgeving onder vuur ligt in de Tweede Kamer, vertelt televisiemaker Max Tersptra over zijn gokverslaving en de documentaire die hij daarover maakte. In Heerlen groeven tientallen vrijwilligers in hun achtertuinen naar overblijfselen van de Romeinse tijd. Twee deelnemers vertellen over hun vondsten.

De Vlamingen Ingrid Schildermans en Ibbe Daniëls maakten de tv-serie 'Godvergeten', over seksueel misbruik in de Belgische Kerk. Zij schuiven aan bij 'Spijkers met Koppen', samen met Patrick, slachtoffer van seksueel misbruik.

En Ria Riphagen renoveerde deze week de allergrootste sigaar ter wereld. Bij 'Spijkers' vertelt ze over de kunst van het ambachtelijk sigaren rollen met de hand. Het cabaret is in handen van Martijn Kardol, Vera van Zelm en Ruud Smulders. Martijn Koning is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 16 september tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers