Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 8 september 2023
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Wetenschapsjournalist Govert Schilling verdiepte zich voor zijn nieuwe televisieserie ditmaal in onze eigen planeet en onderzoekt de diepste lagen van onze aarde.

Jurgen Deceuninck en Gerda Deceuninck-Eijbrink zijn door de toeslagenaffaire al 9 jaar gescheiden van hun kinderen. Deze week spraken zij bij parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid.


Oud-wielrenner Rini Wagtmans emigreert voor de liefde naar Amerika, maar wat te doen met zijn 170 dozen aan wielermemorabilia. Snel je huis isoleren voordat het herfst wordt, zit er niet meer in. Ecoloog Lex de Lith legt uit waarom er eerst uitvoerig onderzoek naar de vleermuis nodig is. Alexander Pechtold vertelt over de politieke verkiezingsdebatten uit zijn tijd en waarom iets meer inhoud een goed idee is.

De Amsterdamse gemeenteraad overweegt een visverbod in de stad. In Spijkers met Koppen discussieert cabaretier en visliefhebber Hans Sibbel met Wim Maat van Stichting Vissenbescherming en Ronald Venema leest voor uit zijn eigen puberdagboeken in zijn podcast Onwijs Eerlijk.

Bij 'Spijkers met Koppen' doet hij een boekje open over zijn jeugd. Het cabaret is in handen van Kiki Schippers, Marcel Harteveld, Andries Tunru en Aron Elstak. De column komt van Teun van den Elzen.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 9 september tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers