Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 2 juni 2023
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

De Vlaamse comedian en wetenschapper Lieven Scheire trekt door het land met zijn voorstelling over de wondere wereld van AI.

Wat te doen tegen de ‘finfluencers’? Dat bespreken we met journalist Sonny Motké en PvdA Europarlementariër Paul Tang.


De Belgische zanger Bent Van Looy struint al jaren door onze hoofdstad. De mooiste plekjes beschrijft hij in de eigenzinnige reisgids ‘Mijn Amsterdam’. Terwijl de meeste politici langzaam aftellen naar het rustige zomerreces, maakt de gitarencoalitie zich op voor kolkende moshpits. Lisa Westerveld, Daan de Neef en Huub Bellemakers vertellen waar je moet zijn voor het beste ellebogenwerk. Darius Dhlomo was voetballer, bokser, muzikant, en activist. Toch is zijn bijzondere levensverhaal grotendeels vergeten.

Producent Boudewijn Koops en acteur Daniel Kolf brengen daar verandering in. Wie vlees wil eten, moet die dieren zelf maar slachten, betogen Wouter van Monsjou en Wander Alblas. Huisje, boompje én natuurlijk: je beessie! Kim, Vico en Runa vertellen over de onvoorwaardelijke liefde voor hun huisdier. Het cabaret is in handen van Ruud Smulders, Kiki Schippers, Martijn Kardol en Aron Elstak.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 3 juni tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Geknipte Gast' (foto: BNNVARA - © Nozem Films 2021)

Zanger Ernst DaniŽl Smid heeft sinds 2017 de ziekte van Parkinson. In de kappersstoel bij ÷zcan Akyol vertelt hij over zijn hersenoperatie, waardoor de klachten van de ziekte minder geworden zijn. Maar hij vertelt ook dat zijn wereldje inmiddels erg klein is geworden. Volgens Ernst DaniŽl is dat zijn eigen schuld. Hij verwijt zichzelf dat hij te weinig oog heeft gehad voor mensen om zich heen en te egoÔstisch is geweest.

'De Geknipte Gast', om 21.05 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers