Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 26 mei 2023
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Na honderd jaar hebben we bijna een antwoord op 'Het Geheim van Haastrecht'. Podcastmaker Lieuwe van Slooten zocht het uit. Oorlogsjournalist Arnaud de Decker volgde de Russische rebellen van het Vrijheid voor Rusland-Legioen.

Met hun ‘Klassieke Revue’ viert Clean Pete de liefde voor klassieke muziek. Steffie van den Oord schreef een boek over de negentiende-eeuwse seriemoordenaar Hendrik de Jong. Emile Schelvis en Bruno Giuntoli brengen een ode aan voetballand Italië, dat voor een 'triplete' kan zorgen door alle Europese bekers te pakken.


Wat als je volkswijk wordt ontdekt door hoogopgeleide stedelingen? Journalist en yup Robin de Wever maakten er een podcast over. En in het nieuwe televisieprogramma 'Snap Shot' leert fotograaf Jan Dirk van der Burg kinderen de kneepjes van het vak.

Het cabaret is in handen van Ruud Smulders, Kiki Schippers, Martijn Kardol, Owen Schumacher en Aron Elstak. De column is van Teun van den Elzen.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 27 mei tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Geknipte Gast' (foto: BNNVARA - © Nozem Films 2021)

Zanger Ernst DaniŽl Smid heeft sinds 2017 de ziekte van Parkinson. In de kappersstoel bij ÷zcan Akyol vertelt hij over zijn hersenoperatie, waardoor de klachten van de ziekte minder geworden zijn. Maar hij vertelt ook dat zijn wereldje inmiddels erg klein is geworden. Volgens Ernst DaniŽl is dat zijn eigen schuld. Hij verwijt zichzelf dat hij te weinig oog heeft gehad voor mensen om zich heen en te egoÔstisch is geweest.

'De Geknipte Gast', om 21.05 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers