'Dijkstra & Evenblij' zondag vanuit Proeflokaal Goesting in Venray

zaterdag 2 maart 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Frank Evenblij zijn live vanuit het Proeflokaal Goesting in Venray. Mogelijk is er sprake van een heropening van militaire vliegbasis De Peel.

Omwonenden en de gemeente Venray vrezen overlast. In deze varkenshoofdstad van Nederland stoppen steeds meer varkenshouders, maar wat komt daarbij kijken en is er leven na de varkens? Bij Venray denkt een tiener aan de Youtube-ster Dylan Haegens. Veel van zijn filmpjes neemt hij in deze plaats op. Sjoerd Ewals verdiept zich in verhalen van de 30.000 gesneuvelde Duitse militairen en Nederlandse collaborateurs uit de Tweede Wereldoorlog die begraven liggen op Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn.


Zekdempels en inkpoezen. Na een stoomcursus Venrays dialect weten ook Frank en Erik wat die woorden betekenen. Norbert vertelt over de wielercarrière van zijn broer en profwielrenner Wout Poels, die vorig jaar etappes won in de Tour én de Vuelta. De broers groeiden op in Blitterswijck (gemeente Venray). Burgermeester Michiel Uitdehaag wordt aan de tand gevoeld in ‘de verhoorwagen’. Hallo Venray! verzorgt de livemuziek. Rob van Lieshout en Rob Arts brengen een ode aan Venray.

'Dijkstra & Evenblij', zondag 3 maart tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers