'Dijkstra & Evenblij' vanuit poppodium Mezz in Breda

zaterdag 24 februari 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Merel Wielaert zijn live vanuit poppodium Mezz in Breda. De synthetische drug flakka is in opkomst. Sam Fijneman was zelf verslaafd en geeft nu voorlichting.

Breda telt enkele honderden inwoners van Eritrese afkomst: hoe ziet hun leven eruit na de rellen in Den Haag afgelopen weekend? Gerard den Haan over zijn jaren als profvoetballer bij NAC Breda. Holly, Bolle Jos, El Presidente, Joske Breda. Bijnamen van de meest gezochte crimineel van Nederland. Hoe zit het met de Bredase wortels van deze topcrimineel?


Ginneken is het decor van Het bittere kruid, een autobiografische roman van Marga Minco over een joodse familie die tijdens de oorlog wordt gedecimeerd. Voormalig gevangenbewaarder, voorheen jarenlang werkzaam in de koepelgevangenis van Breda, Ton Mink is te gast. En: een Bredase snack, een kruising tussen frikandel en kroket, haalde ooit het landelijke nieuws. Wat is er sindsdien mee gebeurd?

Adriaan Persons verzorgt de livemuziek. Maurits Verhoef brengt een ode aan Breda.

'Dijkstra & Evenblij', tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers