'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' vanuit stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch in Enschede

zaterdag 28 oktober 2023
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Het NPO Radio 1-programma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zendt aanstaande zondagavond uit vanuit stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch in Enschede In die stad staat een van de bijzonderste synagogen van het land.

Presentatoren Erik Dijkstra en Merel Wielaert vragen zich af: hoe blijven Joodse inwoners van Enschede in gesprek met stadsgenoten die een ander geloof aanhangen? Dit tegen de achtergrond van de oorlog in het Midden-Oosten.


Ook gaat het met clubicoon Kick van der Vall over de gouden jaren van zijn FC Twente, over zijn vriendschap met Epi Drost en over de afloop van de kraker Twente-Feyenoord. Getty Kaspers is te gast. Zij won in 1975 het Songfestival met de Enschedese popgroep Teach-in. Wat is het geheim achter hun oorwurm ‘Dinge-dong’ en wat gebeurde er na dit eclatante succes?

Wat maakt de gedichten van Willem Wilmink zo tijdloos? En wat was de invloed van de Indorock op de Enschede beatbands die in de jaren zestig als paddenstoelen uit de grond schoten? Het wordt besproken aan de tafel van ‘Ter Plekke’. Tot slot voelen Merel en Erik burgemeester Roelof Bleker aan de tand in ‘de verhoorwagen’.

De live muziek wordt verzorgd door Jeroen Dekkers, singer-songwriter met Enschedese wortels.

'Dijkstra & Evenblij', zondag 29 oktober tussen 20.00 en 22.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers