'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' vanuit het Dorpshuis in Ouwerkerk

zaterdag 28 januari 2023
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Aanstaande zondagavond zenden we uit vanuit het Dorpshuis in Ouwerkerk. Daar blikken de heren terug op de Watersnoodramp, die 70 jaar geleden plaatsvond. Dat doen zij met journalist en schrijver Kees Slager en verschillende nabestaanden.

Trauma-expert Luuc Smit vertelt over de impact van zo’n ramp en wat het met mensen doet als familieleden voor altijd vermist blijven. En bewoners van Scharendijke vertellen waarom zij een standbeeld gaan plaatsen van het heldhaftige hondje Bläsz. Er is livemuziek van de Zeeuwse band De Toegift, het gaat over de Scandinavische geschenkwoningen die beschermd moeten worden en burgemeester Jack van der Hoek neemt plaats in de verhoorwagen.


'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke', tussen 20.00 en 22.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers