'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' vanuit De Dorpskamer in Ermelo

zaterdag 23 september 2023
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Het NPO Radio 1-programma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zendt aanstaande zondagavond uit vanuit De Dorpskamer in Ermelo. Daar praten presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij onder meer over de scheur in de Westerscheldetunnel, de onmisbare verbinding voor Zeeuws-Vlamingen met de rest van het land.

Twee neuzen met daarvóór de letters T, E en R staan sinds een paar jaar op het Stadhuisplein. Een geslaagde woordgrap en positieve aandacht of een aanfluiting? We vragen het de Terneuzenaren. Ook gaat het over de gloednieuwe ‘Skaeve huse’ in Terneuzen. Dat zijn containerwoningen op een afgelegen plek voor mensen die veel overlast geven.


Verder: wat maakt de lokale jazzclub ‘Porgy & Bess’ tot zo’n legendarische plek? Schrijver Frank van Pamelen over ‘De Vliegende Hollander’, een mythisch verhaal met wortels in Terneuzen. We proeven de beste kermisvlaaien uit de omliggende dorpen en krijgen een spoedcursus Zeeuws-Vlaamse dialecten van Renske Berckmoes en Maikel Harte.

Zanger-gitarist Laurens Joensen, geboren en getogen in Terneuzen, verzorgt de live muziek.

'Dijkstra & Evenblij', zondag 24 september tussen 20.20 en 22.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiŽnten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiŽnten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers