'Dijkstra & Evenblij' komt vanuit café-restaurant Candia in Coevorden

zaterdag 10 februari 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Er wordt uitgezonden vanuit café-restaurant Candia in Coevorden. Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten in die agrarische gemeente onder meer over de boerenprotesten en de gevolgen daarvan.

Verder: bij Dalen en Oosterhesselen, in de gemeente Coevorden, wil de NAM het laatste aardgas oppompen. Ook de olie onder het naburige Schoonebeek staat op het verlanglijstje. Maar wat staat daar aan compensatie tegenover en wat zijn de risico’s?


Ook is wieleranalist en oud-profrenner Marijn de Vries is te gast. Zij deed eerder een boekje open over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Met haar praten Erik en Frank over de nasleep van het rapport Van Rijn en over ontwikkelingen in de wielersport.

Ook nog: journalist Bas van Sluis volgt de ontwikkelingen rond de Drentse kofferbakmoord nauwgezet. De verdachte werd onlangs in hoger beroep vrijgesproken. Dit tot ontzetting van nabestaanden van het slachtoffer. Hoe nu verder? Daarnaast Herman Roozen uit Coevorden. Hij schrijft en tekent voor de Donald Duck en zijn stripfiguur Opa in weekblad Boerderij is razend populair.

Ook gaat het in 'Ter Plekke' over de legende van de Drentse reuzen Ellert en Brammert. Tot slot verzorgt Hannah Mae de livemuziek en brengt Saskia Kluwen een ode aan Coevorden.

'Dijkstra & Evenblij', tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers