Deze week in 'Hoog Spel in de Oost'

dinsdag 5 september 2023

Om een oorlog tegen Nederland in Nederlands Nieuw-Guinea te kunnen winnen heeft de Indonesische president Soekarno in het diepste geheim de steun van Rusland ingeroepen. Zo'n 30.000 soldaten staan klaar voor een invasie.

Russische onderzeeboten, jagers en bommenwerpers zullen de aanval openen. President Kennedy ziet het conflict uit de hand lopen en dwingt Nederland en Indonesië tot onderhandelingen. In Virginia worstelen de partijen met een overeenkomst. Soekarno zet de invasie door en Russische onderzeeboten liggen klaar. Amper een uur voor de deadline is er een akkoord tussen Nederland en Indonesië en oorlog wordt ternauwernood voorkomen.


'Hoog Spel in de Oost', woensdag 6 september om 22.25 uur bij BNNVARA op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Een boeiend verhaal van Robbie Robertson, de dit jaar overleden gitarist en songwriter van The Band, over het nummer The Night They Drove Old Dixie Down. We gaan naar Jamaica en duiken in de muzikale roots van Bob Marley. En songwriter Holly Knight schreef maar liefst negen nummers voor Tina Turner. Zij vertelt over hun samenwerking en de totstandkoming van onder andere 'The Best'.

'Top 2000: The Untold Stories', om 23.35 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers