Deze week in 'Hoog Spel in de Oost'

dinsdag 5 september 2023

Om een oorlog tegen Nederland in Nederlands Nieuw-Guinea te kunnen winnen heeft de Indonesische president Soekarno in het diepste geheim de steun van Rusland ingeroepen. Zo'n 30.000 soldaten staan klaar voor een invasie.

Russische onderzeeboten, jagers en bommenwerpers zullen de aanval openen. President Kennedy ziet het conflict uit de hand lopen en dwingt Nederland en Indonesië tot onderhandelingen. In Virginia worstelen de partijen met een overeenkomst. Soekarno zet de invasie door en Russische onderzeeboten liggen klaar. Amper een uur voor de deadline is er een akkoord tussen Nederland en Indonesië en oorlog wordt ternauwernood voorkomen.


'Hoog Spel in de Oost', woensdag 6 september om 22.25 uur bij BNNVARA op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo PowNed logo

Documentairemaker Sahar Meradji verkent de schokkende realiteit van Nederlandse jongeren die tijdens de coronacrisis door verveling steeds vaker naar drugs grepen en dat nu nog steeds doen. Ze proberen doordeweeks nog enigszins normaal te functioneren na uitputtende drugsmarathons in het weekend. Hebben deze jongeren nog veelbelovende toekomstperspectieven, of wordt dat steeds meer verdrongen door de gevolgen van hun gebruik? De documentaire werpt een onthullende blik op de rauwe realiteit die tot nu toe grotendeels onzichtbaar is gebleven.

'PowNed of View', om 21.25 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers