Deze onderwerpen bespreekt 'Radar' nu maandag

zondag 6 november 2022
Foto: AVROTROS - © Elvin Boer 2022

De overheid heeft tot nu toe grote moeite met het vinden van een oplossing voor mensen met blokverwarming terwijl hun rekeningen explosief stijgen. Tweede kamer-lid Pieter Omtzigt reageert in de studio van 'Radar'.

En wat gebeurt er met de opzegboetes van soms 15 procent, de werkwijze van energiemaatschappij HEM. Klanten zitten in een wurgcontract en moeten bij een overstap boetes tot 30.000 euro betalen. Fons Hendriks sprak eerder minister Jetten hierover en die zegde toe dit dossier op te pakken met de ACM. Er zijn drie weken verder, wat is er daadwerkelijk gebeurd?


Twee weken geleden werd er aandacht besteed aan Budget Energie. Niemand van de directie wilde 'Radar' te woord staan terwijl deze energiemaatschappij de stroom van zonnepanelen maandelijks saldeert in plaats van jaarlijks, dit kan klanten honderden euro’s kosten. Zowel minister Jetten als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zeggen dat dit niet de bedoeling is.

Na de uitzending heeft Vereniging Eigen Huis de energiemaatschappij opgeroepen om jaarlijks te gaan salderen. En de Consumentenbond heeft Budget Energie uit de energievergelijker gehaald. Gaat Budget Energie hier nu toch iets doen?

'Radar', maandag 7 november om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers