Deze onderwerpen behandelt 'Radar' op maandag

zondag 19 mei 2024
Foto: AVROTROS © Elvin Boer 2023

Steeds meer energiemaatschappijen rekenen terugleverkosten aan klanten met zonnepanelen. De een rekent kosten per teruggeleverde kWh, de ander vraagt een vast bedrag per maand.

Volgens de Autoriteit Consument en Markt zijn deze terugleverkosten redelijk en niet verboden. Kun je als consument de verschillende energieaanbieders nog vergelijken? En heeft het nog zin om te investeren in zonnepanelen? 'Radar' zoekt het uit.


Volgens gezondheidseconoom Xander Koolman worden jaarlijks veel onnodige medische ingrepen uitgevoerd in Nederland. Dit komt doordat behandelingen vaak routinematig worden uitgevoerd vanwege tradities in ziekenhuizen en volumeprikkels die aanzetten tot meer behandelingen om budgetten te halen. In 'Radar' vertellen experts welke factoren leiden tot overtollige zorg en wat er moet veranderen om onze zorg toekomstbestendig te maken.

'Radar', maandag 20 mei om 20.20 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers