De 'Top 4000 Muziekquiz' in december terug op SBS6

maandag 8 november 2021

De grootste en meest gevarieerde hitlijst van Nederland in spelvorm is terug! Net als vorig jaar ontvangt quizmaster en radio-dj Gerard Ekdom duo's van bekende Nederlanders in zijn knusse chalet. Per aflevering nemen twee duo's het tegen elkaar op in verschillende muziekspellen.

De quiz staat volledig in het teken van de 'Top 4000', die dit jaar van 4 tot en met 24 december te beluisteren is op Radio 10.


Welke hit speelt het draaiorgel? Hoe gaat de tekst van dat ene liedje ook alweer verder? En welke artiest of band staat er op die gephotoshopte afbeelding? 'De Top 4000 Muziekquiz' is een bordspel, waarbij Gerard Ekdom de muziekkennis van zijn gasten en die van de kijkers flink op de proef stelt. Het bordspel bestaat uit genummerde vakjes van 1 t/m 40: 40 is de finish. Het doel van het spel is simpel: het duo dat met hun pion als eerste de finish bereikt, wint. Ze verdienen stapjes op het bord door goed te zingen, goed te luisteren en goed te kijken. Na elk spel kunnen de duo’s bonuspunten verdienen door intro’s van liedjes te raden.

Gerard Ekdom is niet alleen quizmaster - die als echte kenner de ene na de andere muziekanekdote uit zijn mouw schudt -, hij is ook het strenge maar rechtvaardige jurylid. Naarmate het spel vordert, zien we wie er bloedfanatiek is, wie er goed of slecht tegen zijn verlies kan… én welk duo dankzij hun muziekkennis het snelst door 'De Top 4000' raast en als eerste bij de finish aankomt!

'De Top 4000 Muziekquiz' wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. Stemmen op 'De Top 4000' kan t/m 22 november via radio10.nl.

'De Top 4000 Muziekquiz', vanaf zaterdag 4 december om 21.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers