De 'Sublime Top 1000' is terug

donderdag 2 november 2023

Voor het derde jaar op rij gaat de 'Sublime Top 1000' weer van start, een muzikaal feest dat de harten van funk-, soul- en jazzliefhebbers sneller doet kloppen.

Van vrijdag 3 tot en met vrijdag 10 november staat Sublime volledig in het teken van de meest iconische muziek uit deze genres.


De hele week tellen we af naar de finaledag van de 'Sublime Top 1000'. Dagelijks, tussen 8.00 en19.00 uur komen de meest spraakmakende nummers voorbij, ook tijdens het weekend.  Onze DJ's verrijken de lijst met muzikale inzichten en interactie met luisteraars, Jaap Brienen trapt vrijdag de lijst af.

Prince en HipHop - Opvallende onthullingen in de lijst
De 'Sublime Top 1000' is niet zomaar een muzieklijst, het is een viering van muzikale erfenissen en verrassend nieuwe ontdekkingen. Enkele opvallende feiten uit de lijst van 2023:

- Prince domineert de lijst met 30 noteringen, gevolgd door Michael Jackson’s solonummers
- Hiphop vierde dit jaar zijn vijftigste verjaardag; merkbaar in de lijst met zowel klassieke als nieuwe hiphoptracks
- De oudste plaat in de lijst komt uit 1936: "Summertime" van Billie Holiday.
- De jongste platen zijn van dit jaar, waaronder "Hot Sauce" van de Nederlandse Pete Philly & Perquisite.

Marvin Gaye's tijdloze triomf: De Top 3 van 2023
Voor het tweede jaar op rij staat Marvin Gaye op nummer één, met zijn tijdloze hit 'What's Going On', uitgebracht in 1971. Dit nummer blijft buitengewoon relevant in het huidige wereldbeeld, gekenmerkt door onrechtvaardigheid, leed en haat. De top 3 van dit jaar blijft ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, met Silk Sonic’s moderne soul hit 'Leave The Door Open' op twee en Earth Wind & Fire's klassieker 'September' op drie. De 'Sublime Top 1000' is opnieuw een eerbetoon aan de grootheden van deze muziekgenres.

Van noord tot zuid: regionale muzikale voorkeuren
Wat maakt de 'Sublime Top 1000' zo bijzonder? Het zijn de luisteraars die de muziek kiezen. Dit jaar onthulden de stemmen opvallende regionale voorkeuren. In Noord-Holland wordt Earth, Wind & Fire hoog gewaardeerd, vooral 'September'. In Zuid-Holland is Silk Sonic populair. Brabant toonde een hoge opkomst, met Marvin Gaye's 'What’s Going On' als favoriet en opvallend veel liefde voor Stevie Wonder in de persoonlijke top 5. Dit jaar een opvallende regionale diversiteit, maar in 74% van alle stemlijsten zitten minimaal twee nummers van Prince.

Let’s get it on
Mis dit muzikale spektakel niet! Luister naar Sublime via DAB+, sublime.nl of de Sublime app en laat je meevoeren door de onweerstaanbare beats van de 'Sublime Top 1000'.

Persbericht Sublime
https://sublime.nl/

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers