'De Ongelooflijke Podcast' van EO vanaf januari ook op NPO Radio 1 en live

maandag 31 oktober 2022
Foto: © EO 2022

Voor het eerst wordt een podcast ook een radioprogramma. 'De Ongelooflijke Podcast' van de EO is vanaf 1 januari 2023 te horen in de programmering van NPO Radio 1.

Ook gaat 'De Ongelooflijke Podcast' elke maand live. In een café in Utrecht wordt vanaf januari maandelijks een live-uitzending gemaakt. 'De Ongelooflijke Podcast' is de podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Samen met vaste gast Stefan Paas ontvangt presentator David Boogerd wekelijks een spraakmakende gast om over die relevantie in gesprek te gaan.


Vanaf 1 januari is de succesvolle podcast met presentator David Boogerd eerst als 'De Ongelooflijke Radio' op de late zaterdagavond van NPO Radio 1 te horen. Daarna is de lange versie van het gesprek als podcast te beluisteren in alle podcast-apps.

Uniek
Dat de podcast naar radio gaat is uniek. EO-eindredacteur Jan-Pieter Kos: 'Het is bijzonder dat 'De Ongelooflijke Podcast' nu uitgroeit tot hét programma over geloven van NPO Radio 1. Op deze manier kunnen we met de podcast ook nieuwe 'traditionele' radioluisteraars bereiken die hun radio dagelijks op NPO Radio 1 afstemmen. En het is vice versa een manier om de ongelooflijke community aan de lineaire programma’s te binden. Dat is ook de reden dat we iedere maand live vanuit een café uitzenden om zo de luisteraars te betrekken bij wat we maken.'

Live
Maandelijks wordt er vanaf januari ook een speciale community aflevering van 'De Ongelooflijke' gemaakt. In een Utrechts café kan het publiek een uitzending van het radioprogramma bijwonen die later ook als podcast beschikbaar is. Hierin zullen verschillende gasten langskomen.

Succesvol
'De Ongelooflijke Podcast' behoort tot de best beluisterde podcasts van NPO Radio 1. EO-presentator David Boogerd: 'Dat we vanaf januari ook als 'De Ongelooflijke Radio' via NPO Radio 1 te horen zijn vind ik een mooie, maar ook spannende ontwikkeling. Nu al krijgen ik en ook de gasten van de podcast wekelijks tientallen reacties van gelovige en niet-gelovige luisteraars. De interactie met hen is groot, het uitzenden via NPO Radio 1 is een prachtige gelegenheid om zo nog meer mensen te bereiken met de gesprekken over de belangrijkste thema’s van deze tijd, die in 'De Ongelooflijke Podcast' gevoerd worden. Met de live-uitzendingen kunnen we de betrokkenheid van de luisteraars nog meer vergroten.'

Meer dan 100
Tot nu toe zijn er al meer dan 100 afleveringen van 'De Ongelooflijke Podcast' te beluisteren. Met gasten als Rutger Bregman, Herman Finkers, Typhoon en Beatrice de Graaf bespreken David Boogerd en Stefan Paas wekelijks de relevantie van geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Gespreksonderwerpen lopen uiteen van terreur tot muziek en van literatuur tot het bewijzen van het bestaan van God.

'De Ongelooflijke Radio', vanaf zondag 1 januari 2023 om 00.00 uur bij de EO op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers