De Grootste Kerstboom van Nederland zet piek aan voor '3FM Serious Request'

dinsdag 6 december 2022
Foto: © NPO 3FM 2022

Heel Nederland kan vanaf nu een plaat aanvragen voor '3FM Serious Request'. Luisteraars die dat doen steunen daarmee Het Vergeten Kind, de stichting die opkomt voor kinderen in Nederland die opgroeien in een thuissituatie met heftige problemen.

De ‘Vraag Een Plaat Aan’ werd vanochtend om 07.30 uur symbolisch gelanceerd in 'Rob & Wijnand en de Ochtendshow' door het ontsteken van de piek van De Grootste Kerstboom in IJsselstein.


Stichting De Grootste Kerstboom heeft speciaal voor '3FM Serious Request' het toplicht van de kerstboom in IJsselstein eerder aangezet. De hele boom met alle 120 ledlampen gaat op zaterdag 10 december aan. De piek brandt 24 uur voor de actie die dit jaar in het teken staat van Het Vergeten Kind. Een symbolisch gebaar dat past bij de slogan van deze editie: 'Breng licht in het leven van een vergeten kind'. Het ontsteken van de piek van de kerstboom is het startschot voor heel Nederland om massaal een plaat aan te vragen voor de vergeten kinderen van ons land. Het verzoeknummer wordt dan in het Glazen Huis gedraaid tijdens de actie van zaterdag 18 tot en met zondag 24 december. Een plaat aanvragen kan via 3fm.nl/plaat.

Jason vraagt 'Hoor Je Mij' voor Het Vergeten Kind aan
Eén van die vergeten kinderen was Jason. Ervaringsdeskundige Jason weet als geen ander hoe het is om op te groeien in een onveilige thuissituatie en welke positieve impact de activiteiten van Het Vergeten Kind hebben op deze kwetsbare kinderen. Hij omschrijft de activiteiten van Het Vergeten Kind als volgt: 'Als je in een donkere kamer één lamp aandoet, zorgt dat voor enorm veel licht. Dat ene lampje is wat Het Vergeten Kind betekent voor een kind dat in een donkere ruimte leeft.' Jason heeft daarom ook de eerste plaat aangevraagd: 'Hoor Je Mij' van S10.

Kerstmarkt bij het Glazen Huis
Dit jaar kan iedereen weer langskomen bij het Glazen Huis in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Naast het bezoeken van de dj’s die dag en nacht radio maken, worden er ook allerlei activiteiten rondom het Glazen Huis georganiseerd. Zo is er een gezellige kerstmarkt op het terrein van De Nieuwe Stad waar lokale ondernemers en mensen die in actie komen voor '3FM Serious Request' spullen verkopen voor het goede doel.

Bekende gezichten van de kinderzenders NPO Zapp en NPO Zappelin zijn aanwezig met spellen en workshops voor de allerkleinsten, maar ook voor oudere kinderen. Ook zijn er dit jaar weer optredens in het Glazen Huis en worden er door bekende Nederlanders en ambassadeurs van Het Vergeten Kind workshops gegeven. Het terrein is gratis toegankelijk voor bezoekers.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiŽnten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiŽnten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers