De finale van 'Heel Holland Bakt' komt eraan: 7,5 uur bakken aan een bruidsbuffet

vrijdag 6 mei 2022
Foto: Omroep MAX - © Roland J Reinders 2022

Een perfectionist, een veganist en een Belg. Het zou het begin kunnen zijn van een mop, maar het is de finale van 'Heel Holland Bakt'. Tien kandidaten hebben de afgelopen zeven afleveringen staan ploeteren in de tent.

Fantastische baksels werden gepresenteerd, maar ook de nodige bloopers en misbaksels kwamen voorbij. In de achtste en laatste aflevering zien we Enzo, Tom en Zeinab nog één keer alles geven om de bakwedstrijd als winnaar te verlaten. In de finale staan er kersjes op het menu en als spektakelstuk; een bruidsbuffet waar ze 7,5 uur de tijd voor krijgen. Wie laat zijn technische bakkennis en creativiteit onder tijdsdruk het beste samensmelten? Wie gaat er met de felbegeerde titel van De Beste Thuisbakker van Nederland vandoor?


De finale van 'Heel Holland Bakt' is zaterdag 7 mei om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1, met als toetje de laatste 'Doorbakken' op zondag 8 mei om 22.20 uur bij MAX op NPO 1.

Géén signatuuropdracht in de finale
In de finale krijgen de drie overgebleven kandidaten twee opdrachten. Geen signatuuropdracht dit keer, ze beginnen direct met de technische opdracht en eindigen met een 'grande spektakelstuk'.

Opdracht één: maak zes kersjes. Ze krijgen hier twee uur de tijd voor. Janny van der Heijden is dol op dit type patisserie verklapt ze in de komende uitzending. En Robèrt van Beckhoven zegt: 'het is niet makkelijk, écht een finale-opdracht. Ze moeten een paar stappen volgen: in het midden zit een amarene kers, die komt in een cremeux en die komt vervolgens in kersenmoes. Dan koelen koelen koelen, want het moet heel erg bevroren zijn. Vervolgens moeten de bakkers het door een mooie heldere gelei halen.'

Als de baksels niet op tijd en lang genoeg in de vriezer zitten, is het moeilijk om ze uit de vorm te krijgen, of ze kunnen breken. Als dat maar goed gaat! Nog een steeltje van chocola en daarna op een koekje. Wie is geduldig genoeg en weet het goed te plannen, zodat deze finale-opdracht de kers op de taart van hun HHB-avontuur wordt?

André: 'Het geheim van het succes van 'Heel Holland Bakt' is eigenlijk heel simpel'


Spektakelstuk: het bruidsbuffet
En dan de finale-opdracht, het spektakelstuk: een bruidsbuffet.
Het belooft ook echt een waar spektakel te worden, want voor deze opdracht staat 7,5 uur gepland.

De opdracht is, maak: 1 bruidstaart met 3 etages, 12 bonbons met 2 in een zakje of doosje als bedankje voor de gasten, 12 luxe bladerdeeghapjes (voor de receptie), 20 macarons en 10 bolgebakjes.

Wie bakt zich tot winnaar tijdens deze bakmarathon? Wie wordt De Beste Thuisbakker van Nederland 2022?

Jubileumeditie
Dit jaar vinden de opnames plaats van de jubileumeditie van 'Heel Holland Bakt': seizoen 10. Aanmelden kan nog maar tot zondag 15 mei. Via HeelHollandBakt.nl/aanmelden.

Nhaan voorspelt de finale


'Heel Holland Bakt' - de finale, zaterdag 7 mei om 20.30 uur bij MAX op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers