Claude (19) stoot David Guetta van de troon en staat op nummer één in de 'Top 40'

vrijdag 16 december 2022
Foto: © Qmusic 2022

Een gigantische mijlpaal direct aan het begin van de carrière van de Nederlands-Congolese zanger Claude Kiambé: zijn debuutsingle is op nummer één in de 'Top 40' terechtgekomen.

Het nummer 'Ladada (Mon Dernier Mot)' stoot daarmee David Guetta en Bebe Rexha met het nummer 'I'm Good (Blue)', dat 12 weken op één stond, van de troon.


Bekijk hier de video waarin Claude verrast wordt met de Top 40 Nummer 1 Award
Qmusic-dj Stephan Bouwman verraste de nietsvermoedende Claude tijdens een etentje met de Top 40 Nummer 1 Award. Het lukte Claude met zijn debuutnummer te presteren wat hit-vedette David Guetta pas twaalf weken geleden lukte: de nummer één-positie bereiken. 'Komen jullie toevallig eten hier?', vraagt Claude vol ongeloof als Q-dj Stephan komt aanlopen met een cameraploeg. Dan, als Stephan hem de Nummer 1 Award overhandigt: 'Ik moet dit echt even beseffen... Ik denk dat ik straks echt ga huilen thuis, wanneer er geen camera's zijn.' De volgende mijlpaal is ook al in aantocht: Claude treedt op bij de Qmusic Top 40 Awards, op 3 februari in Rotterdam Ahoy.

De negentienjarige Claude Kiambé is de eerste Nederlandse artiest sinds 2009 die met een debuutsingle op nummer 1 komt te staan. Ook is 'Ladada (Mon Dernier Mot)' sinds 1983 het eerste nummer in de top 10 waarin zowel Frans als Nederlands gezongen wordt. Het nummer is inmiddels al meer dan 7 miljoen keer gestreamd. Claude verhuisde op zijn tiende van Congo naar Enkhuizen en deed eerder mee aan 'The Voice Kids'.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers