Chantal Janzen bespreekt de strippenkaart en swaffelen in nieuw seizoen 'Het Collectief Geheugen'

vrijdag 28 oktober 2016

Vanaf zaterdag 29 oktober bekijken Chantal Janzen, comedian Jan Jaap van der Wal en acteur, regisseur Diederik Ebbinge welke showbizzschandalen, politieke uitglijers, rages, sportmomenten en voorwerpen uit onze recente vaderlandse geschiedenis we willen bewaren en wat we het liefst direct wissen uit ons collectief geheugen.

Ook in het tweede seizoen worden Jan Jaap en Diederik bijgestaan door een bekende Nederlander. Zo schuiven dit seizoen onder anderen Jamai Loman, Luuk Ikink, Froukje de Both, Rick Brandsteder, Thijs Römer, Lieke van Lexmond, Ron Brandsteder en Jan Kooijman aan.


Naast Chantal Janzen, de beide teamcaptains en hun gasten, is er ook nog een wekelijks wisselende geschiedschrijver te gast. Deze bepaalt uiteindelijk welk team de beste argumenten heeft om een bepaald kinderprogramma, nieuwsbericht, voorwerp of zomerhit wel of niet mee te nemen in ons collectief geheugen. In deze allesbeslissende rol zijn onder anderen Max Westerman, Theo Hiddema, Ad Visser en Catherine Keyl te zien.

Wat beslissen de teams over de strippenkaart, de Break Out!, Kloontje het Reuzenkind, Rutte en Wilders die ‘doe eens normaal man’ tegen elkaar roepen, het woord swaffelen, het eind van Lingo…. ? Willen ze dit onthouden of gooien ze dit uit ons collectief geheugen?

Nostalgie
'Het Collectief Geheugen' heeft dit seizoen een nieuwe ronde: 'Terug op de buis'. In deze nostalgische ronde zien we iedere week een Nederlander die ooit beroemd in Nederland was. Hoe is het nu met ze? Willen de teams de acteur uit een kinderserie, reality-ster, kandidaat uit een talentenjacht of zanger(-es) van die ene zomerhit weer 'Terug op buis'? Of sturen de teams ze toch weer terug de vergetelheid in? De geschiedschrijver beslist!

Politieke aflevering
In de laatste aflevering zijn Emile Roemer, fractievoorzitter SP en Alexander Pechtold, fractievoorzitter D66, te gast en neemt Frits Wester als geschiedschrijver plaats in de stoel.

'Het Collectief Geheugen', wekelijks vanaf zaterdag 29 oktober om 22.00 uur bij RTL 4.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Alleskunner' (SBS6)

De 45 overgebleven vips worden ultiem op de proef gesteld. Zo wordt getest of ze beschikken over losse heupjes, moeten ze anagrammen oplossen en hoe eet je een koekje dat op je voorhoofd ligt, zonder je handen te gebruiken?

'De Alleskunner VIPS', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers