BN'ers vereeuwigd in 'Sterren op het Doek'

zaterdag 9 juni 2007

Vanaf 4 juli start op Nederland 2 het nieuwe programma 'Sterren op het Doek' van MAX en de BankGiro Loterij. Marco Borsato, Monique van de Ven, Frits Bolkestein, Albert Verlinde, Ernst DaniŽl Smid, Angela Groothuizen, Loretta Schrijver en Najib Amhali geven zich over aan de doorgrondende blikken van de schilders en aan de prikkelende vragen van presentatrice Hanneke Groenteman.

I


n 'Sterren op het Doek' worden deze 8 prominente Nederlanders vereeuwigd door telkens drie verschillende portretschilders, met hele uiteenlopende stijlen. Soms bijzonder realistisch, soms heel modern. Terwijl we de schilderijen zien uitgroeien tot de meest prachtige en soms verrassende portretten, neemt Hanneke ons mee door het leven van haar gast. Met haar ontregelende en humoristische interviewstijl komen we veel te weten over deze mensen.

Zo zegt Frits Bolkestein: 'Misschien heb ik wel helemaal geen innerlijk.', en vertelt Monique van de Ven dat zij al haar levensvragen voorlegt aan haar overleden zoon Nino. Albert Verlinde vertelt over het niet kunnen krijgen van kinderen en Ernst DaniŽl Smid praat over de dood. En dan de ontknoping, welk schilderij kiezen ze? Wordt het dat fotografische of toch dat absurde portret? Welk kunstwerk krijgt thuis een plaats aan de muur?

De overgebleven portretten worden door de BankGiro Loterij vanaf 5 juli geŽxposeerd in
musea door het land en vervolgens geveild voor het goede doel. Kijkers kunnen zich zelf de kunst van het portretschilderen meester maken door de on-line schildercursus via http://www.omroepmax.nl/ te volgen, die direct na de eerste aflevering van start gaat.

'Sterren op het Doek' is gebaseerd op het BBC format 'Star Portraits', ťťn van Engelands
best bekeken tv programma's. 'Star Portraits' is in Engeland aan het derde seizoen begonnen. Ook in Frankrijk, AustraliŽ en Israel zal dit programma binnenkort van start gaan. In Nederland wordt het programma geproduceerd door Eye2Eye Media.

De BankGiro Loterij, dť cultuurloterij van Nederland, steunt instellingen en organisaties
op het gebied van cultuur. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers,
vele miljoenen uitkeren aan haar begunstigden. Zo kunnen vele musea in Nederland
belangrijke kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op hun collectie. In
2006 keerde de BankGiro Loterij ruim 51 miljoen Euro uit aan cultuur in Nederland. De
cultuurloterij wil met dit programma duidelijk maken dat zij waarde hecht aan kunst en
hoe zij culturele instellingen en organisaties in Nederland ondersteunt.

'Sterren op het Doek', vanaf 4 juli om 20.50 uur bij MAX op Nederland 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers