'Ali B op Volle Toeren' met Koos Alberts en rapper Nino

dinsdag 18 december 2012

Na de goed bekeken eerste uitzending van het nieuwe seizoen 'Ali B op Volle Toeren' met Anny Schilder en Jan Keizer, is het in de tweede aflevering de beurt aan Koos Alberts en rapper Nino. Samen met Ali B gaat Nino aan de slag met 'Ik Verscheurde Je Foto'.

De twee leven zich helemaal in en maken een zeer bijzondere versie van deze Nederlandse klassieker. Koos Albert buigt zich over Nino's rap 'Lucifer' waarin de rapper een nare periode uit zijn jeugd probeert te verwerken.


Nino heeft geen idee wie Koos Albert is en wat hem is overkomen. Tijdens hun kennismaking blijkt dat de Amsterdamse volkszanger het nog regelmatig zwaar heeft met zijn situatie. In het najaar van 1987 gaf een zwaar auto-ongeluk een dramatische wending aan zijn leven en carrière. Terugkerend van een optreden viel Koos achter het stuur in slaap. Zijn auto vloog uit de bocht en de gevolgen waren zeer ernstig - hij belandde in een rolstoel.

Nino is een ster in het vertalen van emoties naar een track. Samen met Ali B maken zij dan ook een zeer persoonlijke versie van 'Ik Verscheurde Je Foto'. Dat ook Nino een verhaal heeft, blijkt wel uit de rap 'Lucifer'. Koos gaat ermee aan de slag en maakt ook van dit nummer een zeer persoonlijke versie.

Kortom; een aflevering die garant staat voor een bijzondere ontmoeting tussen twee mensen met een verhaal.

'Ali B op Volle Toeren', woensdag 19 december om 20.30 uur bij de TROS op Nederland 3.

abovt

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers