Acht kandidaten strijden om titel beste miniatuurbouwer van Nederland

zaterdag 4 december 2021

Na een succesvol eerste seizoen nemen acht nieuwe miniatuurbouwers het vanaf zondag 5 december tegen elkaar op in 'Klein maar Fijn'. Er meldden zich honderden nieuwe kandidaten aan, met allemaal hun eigen specialiteit.

Dat miniatuurbouwen ontzettend populair en voor alle leeftijden is, blijkt wel uit de deelnemers van dit seizoen. De jongste deelnemer is pas 21 jaar, terwijl de oudste deelnemer 64 jaar is. Ook dit seizoen gaan de kandidaten wekelijks met twee miniatuuruitdagingen aan de slag onder begeleiding van presentator Jan Versteegh.


Na de eerste aflevering met een grote kennismakingsopdracht, die in het teken staat van 70 jaar TV in Nederland, worden de talentvolle en gepassioneerde miniatuurbouwers iedere aflevering uitgedaagd met twee volledig nieuwe, verrassende en veelzijdige opdrachten. Tijdens deze opdrachten wordt hun creativiteit, techniek én stressbestendigheid flink op de proef gesteld. De eerste is een korte opdracht, waar ze in een race tegen de klok binnen één dag hun creatie moeten presenteren en voor de grote opdracht hebben de kandidaten meerdere dagen de tijd. De deelnemers werken zowel in de 'Klein maar Fijn'-werkplaats als op hun eigen hobbyzolder, om zo de meest verbluffende miniaturen neer te zetten. Hoe maken ze een smakelijk diner voor twee op microformaat, pimpen ze een miniatuurauto of weten ze een dramatisch tafereel in een klein landhuis te verbeelden? Om zichzelf te onderscheiden van de rest moeten ze met hun kleine creaties groot uitpakken!

Ook dit seizoen bepaalt de deskundige jury iedere week wie de minst presterende miniatuurbouwer is en helaas naar huis gaat, totdat er in de finale nog drie kandidaten over zijn. De jury bestaat uit Dido Geluk, teamleider modelbouwatelier bij Miniworld Rotterdam en Bobby de Groot, animatie regisseur en docent aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

'Klein maar Fijn' wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands.

'Klein maar Fijn', wekelijks vanaf zondag 5 december na 'Linda's Wintermaand' om 21.30 uur op SBS6 en KIJK.nl.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers