Aanstaande maandag start nieuwe podcast 'Top 40 Stories' met Wim van Helden en Martijn Biemans

zondag 29 januari 2023
Foto: © Qmusic 2023

Aan de hand van bekende nummers die ooit in de Nederlandse Top 40 hebben gestaan duiken Qmusic-dj Wim van Helden en Music Director Martijn Biemans in de verrassende verhalen achter al die liedjes.

Zoals de doorbraak van artiesten en waarom bepaalde nummers 'Top 40'-hits zijn geworden. Vanaf maandag 30 januari te horen in de maandelijkse podcast 'Top 40 Stories'.


Elke aflevering vertellen Wim en Martijn, samen met een special guest, de verhalen en grappige feitjes achter een 'Top 40'-hit. In de eerste aflevering trappen ze direct af met een bijzondere special guest. De man waaraan de bandleden van Metallica hun doorbraak in Europa, en daarna de rest van de wereld, vooral te danken hebben: Metal Mike.

Wim van Helden, radio-dj bij Qmusic: 'Het verhaal van Mike is fascinerend. Een verhaal over hoe metal zo groot werd, maar vooral een verhaal over vriendschap, liefde voor de muziek en loyaliteit aan elkaar tot op de dag van vandaag. Het is een mooi jongensboek, dat we op deze manier hebben mogen vastleggen.'

Martijn Biemans, musical director bij Qmusic: 'Het verhaal van Mike en Metallica is zo bijzonder! Zonder hem had je een van de grootste bands ooit nooit gekend.'

Het verhaal achter de 'Macarena'
Om de winter te doorbreken duiken de mannen in aflevering 2 in het verhaal achter een van de grootste zomerhits ooit: 'Macarena'. Het nummer zoals iedereen hem kent is alleen niet het origineel, maar een remix. In de studio is radiopromotor Rudo de Raaff te gast, die de remix naar radioland bracht en door het succes van de hit zelfs een huis heeft kunnen kopen.

'Top 40 Stories' is vanaf maandag 30 januari te horen bij Qmusic, het AD, de aangesloten regionale dagbladen en in alle gangbare podcast-apps.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers