Dit hoor je zondag bij 'Dijkstra & Evenblij'

zaterdag 8 juni 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Frank Evenblij zijn live vanuit café The Sting in Almere Haven. Ze praten daar met gedupeerden van het toeslagenschandaal.

In Almere wonen naar rato de meeste ouders die zijn getroffen. Een proef met de ‘methode-Laurentien’ die de compensatie moest versnellen, werd onlangs stopgezet. Hoe nu verder? Ook: MC DRT loodst Erik, Frank en de luisteraar door de roemruchte geschiedenis van hiphop in ‘Ally’. Op het Almeerderstrand verrast theatergezelschap Vis à Vis keer op keer met spectaculaire openluchtvoorstellingen.


De plaatselijke voetbaltrots Almere City FC handhaafde zich knap in de Eredivisie. Is de jongste telg in het betaald voetbal definitief volwassen geworden en wat was daarbij de rol van de harde kern? Paul Tang maakte na tien jaar lidmaatschap van het Europees Parlement de overstap naar Almere. Wat wil hij als linkse wethouder bereiken in een stad die juist naar rechts leunt? Burgemeester Hein van der Loo wordt stevig aan de tand gevoeld in ‘De Verhoorwagen’.

De Almeerse band Fire Proof verzorgt de live muziek en Mo Hersi brengt een ode.

'Dijkstra & Evenblij', zondag tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carrières. Ze wil van het blad dé modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers