'5 Dagen' deze week vanuit Zeeland over huisartsenzorg

zondag 7 juli 2024
Foto: © NTR/PowNed 2021

In de week van 8 juli is het NPO Radio 1-programma '5 Dagen' te gast in diverse plaatsen in Zeeland. De provincie staat voor grote uitdagingen om de huisartsenzorg voor alle inwoners beschikbaar te houden.

Zeeland verdubbelt in de zomermaanden qua inwoneraantal door de vele vakantiegangers die de provincie weten te vinden. Ondertussen staat de huisartsenzorg door het verdwijnen van huisartsenposten en artsen die met pensioen gaan onder druk. Met speciale speciale projecten hopen zorgorganisaties en artsen het tij te keren en dat lijkt zijn vruchten af te werpen.


Maandag is '5 Dagen' te gast bij huisarts Bastiaan van Nieuwenhuizen in Oost-Souburg. Naast zijn praktijk probeert hij met veel passie de continuïteit van de huisartsenzorg in Zeeland voor de toekomst te waarborgen.

Dinsdag is '5 Dagen' bij vakantiedokter Hester van Oorschot in Middelburg. Voor het tweede jaar op rij komt ze vanuit Nijmegen naar Zeeland om in te vallen als huisarts. Zeeland is de vakantieprovincie bij uitstek. Voor de vele vakantiegangers is het noodzakelijk dat ze bij een arts terecht kunnen.

Ook de overige dagen van de week reist de NPO Radio 1-bus naar Zeeland voor interviews en reportages over de continuïteit van de huisartsenzorg.

'5 Dagen', maandag 8 t/m vrijdag 12 juli van 20.00 tot 20.30 uur live op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo KRO-NCRV logo

Dit jaar dompelt nieuw gezicht Herman van der Zandt zich samen met Sosha Duysker onder in de sfeer van de Vierdaagse. Met bijzondere verhalen van wandelaars, mooie plekken langs de route, de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers en de uitbundige feestvierders langs de route.

'Het Gevoel van de Vierdaagse', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers