'Tussen Kunst en Kitsch' krijgt voorouderbeelden te zien

maandag 4 december 2023

Gra Rueb was een van de eerste vrouwelijke beeldhouwers in de 20e eeuw. Haar gebeeldhouwde parkieten worden naar Kasteel Wijchen meegenomen door de eigenaar die ze al 45 jaar in zijn bezit heeft.

Jaap Polak bekijkt voorouderbeelden die worden gemaakt voor de ziel van de overledene. Paul van Rosmalen taxeert een zelfportret van huisarts en schilder Hendrik Wiegersma. De moeder van de huidige eigenaar kreeg het als huwelijkscadeau. Ook een schilderij van Adam Silo passeert de revue. De bekende Nederlandse kunstschilder gaf tsaar Peter de Grote les in het tekenen van schepen.


'Tussen Kunst en Kitsch', dinsdag 5 december om 21.40 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers