'3FM Serious Request: The Lifeline' in actie voor gevolgen coronapandemie

woensdag 8 juli 2020

Deze kerst zetten NPO 3FM en het Rode Kruis zich in voor de gevolgen van de coronapandemie met de derde editie van '3FM Serious Request: The Lifeline'. De precieze vorm van deze bijzondere editie is afhankelijk van de maatregelen die er op dat moment in Nederland gelden.

Één ding is zeker: er komt hoe dan ook een '3FM Serious Request' waarbij 24 uur per dag live radio en online content gemaakt wordt met maar één doel: Nederland motiveren om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis.


Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: 'Toen de wereld eerder dit jaar in de ban kwam van de coronapandemie konden we met 'Never Walk Alone', een speciale eenmalige editie van '3FM Serious Request' in het voorjaar, iets positiefs bijdragen aan de situatie op dat moment. De gevolgen van de coronapandemie zullen waarschijnlijk nog lang voelbaar zijn en daarom zetten we ons ook de komende editie in voor dit urgente doel.'

Van Roermond naar Zwolle
Tijdens de voorgaande edities van '3FM Serious Request: The Lifeline' liepen 3FM-dj's in de week voor kerst door Nederland langs de acties die luisteraars in het land organiseerden om geld op te halen voor het goede doel. Als de maatregelen het toestaan lopen de dj's dit jaar van Roermond naar Zwolle. De precieze route, het uiteindelijke doel en de deelnemende 3FM-dj's worden op een later moment bekend gemaakt. De komende editie van '3FM Serious Request: The Lifeline' is tevens de laatste keer dat 3FM en het Rode Kruis voor deze actie samenwerken.

Sharid Alles: '3FM en het Rode Kruis hebben de afgelopen zeventien jaar een prachtige en succesvolle samenwerking gehad met '3FM Serious Request'. 3FM heeft de afgelopen tijd in het teken gestaan van meerdere grote veranderingen. We voelen de behoefte om verder te kijken dan een doel of thema dat gebonden is aan noodhulp zoals het Rode Kruis deze biedt, vandaar het besluit om deze editie een laatste keer samen te werken met het Rode Kruis. Een moeilijke beslissing, gezien de goede samenwerking en de hoge wederzijdse waardering. Het voelt als nodig om '3FM Serious Request' verder te ontwikkelen. Het Rode Kruis respecteert deze keuze gelukkig en maakt zich momenteel samen met 3FM op voor een laatste, succesvolle gezamenlijke editie van '3FM Serious Request: The Lifeline'.'

Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie en zie hoe je in actie kunt komen.

Persbericht NPO 3FM
https://www.npo3fm.nl
radio3fm
npo3fm

DOSSIER: Najaar 2020: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

Marieke en Gert hebben een vooroorlogse boerderij in Zeeland verbouwd tot een hedendaags onderkomen met een aantal B&B-kamers. Daarna ontvangen Silvia en Walther de gasten in hun pittoreske dorpje. Zij hebben twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Als laatste mogen Ageeth en John de gasten hun bed and breakfast laten zien aan de Loosdrechtse Plassen.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers