'Leven Zonder Letters' portretteert Carlos

zondag 3 december 2023
Foto: AVROTROS - © Elvin Boer 2023

Frans Bauer daagt twaalf mensen die laaggeletterd zijn uit om hun grootste onzekerheid te lijf te gaan. Hun droom uit te laten komen. Maar vooral om te laten zien dat wanneer je om hulp vraagt er heel veel mogelijk is.

Na een moeilijke jeugd lukt het Carlos niet om zijn opleidingen af te maken. Desondanks wil hij graag werken en is hij gemotiveerd om andere jongeren te helpen die het zwaar hebben in hun jeugd. Carlos droomt ervan een Dance Battle te organiseren. Veertig jaar lang heeft Ria niet meer geschreven na een vervelende ervaring. Als haar dochter overlijdt en zij door het grote verdriet haar stem kwijtraakt, besluit ze dat er iets moet veranderen. Ze gaat terug naar school en schrijft brieven aan haar overleden dochter. De brieven uit die tijd heeft ze nooit terug durven lezen. Samen met Frans haalt ze deze voor het eerst weer tevoorschijn…


'Leven Zonder Letters', maandag 4 december om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers