Deze onderwerpen zie je maandag in 'Radar'

zondag 3 december 2023
Foto: AVROTROS © Elvin Boer 2023

Na een jarenlange juridische strijd heeft verzekeraar ASR aangekondigd 300 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de compensatie van klanten met een woekerpolis. Dit geldt zowel voor klanten van ASR als voor die van Aegon.

Andere verzekeraars, zoals bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, hebben nog steeds zaken lopen. Wat betekent deze zet van ASR voor deze zaken? De Consumentenbond reageert in de studio.


Een voormalig kaakchirurg bestookt zeker honderd oude klanten met dubieuze facturen. Hoewel de rekeningen uit 2019 stammen, en belangrijke gegevens missen, dreigt de oud-kaakchirurg met incassobureaus als klanten niet betalen. Dat terwijl hij zelf tonnen verschuldigd is aan zorgverzekeraars die hij heeft afgetroggeld met declaraties. Zo declareerde hij opvallend vaak een poliepbehandeling: 1000 keer vaker dan het landelijke gemiddelde. Wie is deze man en waarom handelt hij zo? Fons Hendriks gaat naar hem op zoek.

'Radar', maandag 4 december om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers