Voortvluchtige en explosies gezin Amsterdam in 'Opsporing Verzocht'

dinsdag 16 april 2024
Foto: AVROTROS - © Elvin Boer 2022

Sinds gisteren staat de 25-jarige Misha Wils op de Nationale Opsporingslijst, de lijst met de meest gezochte voortvluchtigen van ons land.

Wils wordt verdacht van het doodschieten van een 34-jarige man uit Utrecht, op 10 juli vorig jaar in Eindhoven. In 'Opsporing Verzocht' worden vanavond beelden van Wils getoond op die bewuste dag en geeft een woordvoerder van de politie de laatste stand van zaken rond de tips over Wils.


Gezin in Amsterdam wanhopig: 'We weten niet waarom dit bij ons gebeurt'
Op zowel 7 als 19 februari werden vuurwerkbommen achtergelaten bij de voordeur van een jong gezin aan de Westerduinenstraat in Amsterdam-Noord. Bij de ontploffing op 7 februari zat de bewoonster op 2 meter afstand van de explosie op haar laptop te werken; ze ontsnapte aan de dood. Het appartement van het stel raakte onbewoonbaar en nu worden de man en vrouw ook nog onterecht met grote argwaan bekeken door omwonenden. Vanavond vertellen ze over de impact van de explosies. De politie gaat uit van een vergissing. Er zijn bewakingsbeelden van de dader op 7 februari.

Man (19) beroofd na Snapchat-advertentie
In Hoorn zijn een 19- en een 18-jarige man mishandeld en met de dood bedreigd door een groep van 3 leeftijdsgenoten. De slachtoffers waren naar Hoorn gekomen omdat daar een goedkope scooter via Snapchat werd aangeboden, dat was een valstrik. De politie vermoedt dat de daders uit de buurt komen en geeft vanavond meer informatie over de drie verdachten.

Verder onder andere bewakingsbeelden van een drugsafvaldumping in Arnhem, een groep
inbrekers en een gewelddadige straatrover.

'Opsporing Verzocht', dinsdag 16 april om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers