Maandag in 'Radar': duur internet

zondag 14 april 2024
Foto: AVROTROS © Elvin Boer 2023

Vast internet is bijzonder duur in Nederland, ook in vergelijking met andere Europese landen. Dat ligt aan gebrek aan concurrentie.

Maar liefst 75% van de internetmarkt is in handen van maar twee bedrijven: KPN en Ziggo. Bovendien wordt veel reclame gemaakt voor abonnementen met hoge internetsnelheden die vaak helemaal niet nodig zijn. Waarom zorgt de overheid niet voor meer concurrentie op de markt?


In 'Radar Checkt'! het bedrijf Digihero, dat zich richt op het MKB met aanbiedingen voor sneller internet. Bij 'Radar' komen klachten binnen over agressieve verkoopmethodes en torenhoge opzegboetes. Fons gaat langs. En wat doen de vier grote datingapps: Tinder, Lexa, Bumble en Happn om jou te beschermen tegen oplichting via nepaccounts? 'Radar' neemt de proef op de som.

'Radar', maandag 15 maart om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers