Xander De Rycke, Jelle De Beule, Anthony Nti en Laura De Geest duiken in de wondere wereld van wetenschap

woensdag 27 maart 2024
Foto: Play4 - © Play Media 2024

Waarom heeft een koe in Botswana ogen op haar gat? Hoe kan je typen op je smartphone zonder handen? En waarom wordt de Westminster Bridge in Londen een beetje obsceen om één uur in de namiddag?

Het zijn vragen die Lievens panelleden morgen voorgeschoteld zullen krijgen in een nieuwe aflevering van Scheire en de Schepping. Het panel wordt gevormd door comedian Xander De Rycke, acteur en tv-maker Jelle De Beule, regisseur Anthony Nti en actrice Laura De Geest.


De vorst der vorsers heeft naast een opvallend kapsel, ook een zeer opvallende ontdekking gedaan. De Nederlandse paleontologe Melanie During ontdekte aan de hand van visfossielen wanneer de dinosauriërs zijn uitgestorven. Op basis van de jaarringen op botten en graten en de gefossiliseerde maaginhoud concludeerde During dat de impact in de lente geweest moet zijn.

[video]

'Scheire en de Schepping', donderdag 28 maart om 21.15 uur op Play4 en op GoPlay.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers