Woensdag in 'Patrick Lefevere. Godfather van de Koers': Geruchten

dinsdag 28 maart 2023
Foto: Canvas - © VRT 2023

In zijn lange carrière stond Patrick Lefevere een aantal keer in het oog van de storm. Een krant beschuldigde hem van georganiseerd dopinggebruik binnen het team, Tom Boonen werd betrapt op cocaïnegebruik, Lefevere haalde zelf dopingzondaar Richard Virenque in huis.

Allemaal momenten die de reputatie van Lefevere weinig goed deden. Maar ook op persoonlijk vlak is de reputatie van Patrick Lefevere niet onbesproken, denk maar aan zijn veelbesproken passage in het programma 'Vive le Vélo', waar hij aan tafel niet uit zijn woorden geraakte.


Met getuigenissen van: Patrick Lefevere, Dieter Lefevere (zoon), Wilfried Peeters (ex-renner/ploegleider), Hans Vandeweghe (journalist), Wouter Vandenhoute (voorzitter RSC Anderlecht), Stephanie Clerckx ​ (communicatieverantwoordelijke), Paul De Geyter (manager), Yvan Vanmol (ploegdokter), Dirk Nachtergaele (verzorger), Johan Museeuw, Tom Boonen, Richard Virenque, Yves Lampaert, Tim Declercq.

'De affaire HLN was het dieptepunt in de geschiedenis van de Vlaamse sportjournalistiek', aldus Hans Vandeweghe, wielerjournalist en dopingspecialist.

'Patrick Lefevere. Godfather van de Koers', woensdag 29 maart om 21.20 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers