Weinig enthousiasme in 'EHBL'

vrijdag 3 november 2006

Tinne is 24 en werkt als verpleegster in een daghospitaal. Haar man Marc is 29 en werkt als zelfstandig elektricien. Eerst hebben ze een tijdje samengewoond in een caravan in de tuin van zijn ouders.

T


oen Tinne zwanger was, hebben ze een huis gekocht in Lommel, waar ze kort maar hevig in verbouwd hebben. Het enthousiasme van Marc is intussen geluwd, en daar is Tinne niet echt gelukkig mee. Zij is immers opnieuw zwanger en zou graag willen dat alles nu eens definitief in orde geraakt.

Elke en Bas hebben niet veel moeite om te zien wat Tinne bedoelt. Het bureau van Marc bijvoorbeeld is totaal niet afgewerkt en dus geen ideale plaats om klanten te ontvangen. De kinderkamer is ongezellig, veel te koud en de vloer is slecht gelegd. Maar het allerergste is de badkamer. Die lijkt nog een halve werf: er ligt geen plafond, slechts de helft is betegeld, uit de kranen komt voorlopig geen water. En er staat wel een toilet, maar je kan er niet gaan zitten, want er is een barst in. Niet echt een plek om te ontspannen, of om je 's ochtends rustig klaar te maken.

Terwijl Bas, Elke en Tinne hun karren volladen, is Marc volop aan het werk op een werf te Kerkhoven. En het is daar dat Elke hem overvalt, om hem zijn weekendplannen mee te delen. De dag erop zijn Stefan, Bram, Kim, Johan en Peter precies op tijd op de afspraak, klaar om erin te vliegen. Een aantal onder hen zijn professionele klussers en dat is er dan ook van bij het begin aan te merken.

Maar geroutineerd of niet, iedereen kan nog wel iets leren van superklusser Bas. Hij legt uit hoe je kan vermijden dat je spleten krijgt in een houten vloer, hoe je deze vloer nadien moet behandelen, hoe je isolatie plaatst, hoe je aan de slag kan met een wipzaag, en waar je moet op letten bij het plaatsen van een hangtoilet.

Zaterdagavond wordt er tot in de late uurtjes doorgeklust, maar zondag ligt de deadline vast: om 18 uur moet het klaar zijn, want dan staat Tinne weer voor de deur...

'EHBL', zaterdag 4 november om 17.50 uur en zondag 5 november om 14.20 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers