Wat schaft de pot deze week in 'Dagelijkse Kost'?

zondag 10 september 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Jeroen Meus zet in 'Dagelijkse Kost' elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. We kijken al even vooruit naar het menu van deze week.

Maandag
Strozzapreti is een pastasoort die letterlijk 'priesterwurgers' betekent, maar geen zorgen. Het enige gevaar van deze fantastische Italiaanse pasta met tomatensaus, gebakken pancetta en basilicumpesto is dat hij ongelooflijk lekker is.


Dinsdag
Schartong is een fantastisch lekkere vis die niet veel nodig heeft. Al is Jeroen zijn zelfgemaakte mosselboter wel een absolute meerwaarde. Heerlijk met een simpel gekookt aardappeltje en wat tuinkers.

Woensdag
'Dagelijkse Kost' gaat de oosterse toer op met homemade gyoza's en een zoetpittige saus. De Japanse dumplings zijn gevuld met een duxelle van gebakken oesterzwam. Jeroen bakt ze in de pan voor een lekker krokant korstje.

Donderdag
Met pannenkoeken is het altijd feest. Deze keer bakt Jeroen verse havermoutpannenkoeken. Hij doet er een schepje van in porto gemarineerde braambessen en een zalige amandelpudding bovenop. Een feest voor jong en oud!

Vrijdag
De gouden Griekse combinatie van feta, tomaat, komkommer en olijven inspireerde Jeroen voor deze salade met wilde rijst. Jeroen werkt de salade af met stukjes gebakken merguezgehakt. Aan tafel!

'Dagelijkse Kost', van maandag tot vrijdag om 18.15 uur op VRT 1.


Lees ook:
Jeroen Meus is terug met nieuw seizoen van 'Dagelijkse Kost'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers