Vrijdag in 'Kampioenenjaar': Anthony Vanden Borre, de verloren zoon

donderdag 3 november 2022

Na de winterstop kan Genk een nieuwe speler opstellen: Anthony Vanden Borre. Nadat zijn carričre met een rotvaart van start ging – hij is een van de jongste Anderlecht-spelers en Rode Duivels ooit – zit hij na een aantal jaren in het buitenland en wat problemen links en rechts op een zijspoor.

Zijn vroegere coach bij Anderlecht, Frank Vercauteren, reikt hem de hand en stoomt hem klaar om opnieuw op niveau te geraken. De twee hebben een verleden samen en komen goed overeen, maar de rest van Genk twijfelt: kan deze golden boy met reputatie ons iets bijbrengen? Vanden Borre wil maar al te graag hun ongelijk bewijzen en tegelijkertijd zijn demonen van zich afschudden.


Bij Genk speelt Anele Ngcongca, een jongen met een onwaarschijnlijk levensverhaal, op de rechtsback, dus Vercauteren zet zijn verloren zoon in op het middenveld. Wie krijgt gelijk: Vercauteren of de criticasters? ​

'Al mijn sportieve dieptepunten hebben te maken met het overlijden van mijn mama. Voortdurend vroeg ik me af: Wat doe ik hier? Voor wie speel ik nog?', Anthony Vanden Borre.

Met getuigenissen van onder meer Anthony Vanden Borre, Frank Vercauteren, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne.

'Kampioenenjaar', vrijdag 4 november om 21.20 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers