Voorlopig laatste aflevering van 'De Zonen van Van As' op VTM

dinsdag 1 mei 2018

Op woensdag 2 mei sluit de firma Van As haar werkjaar af. En het belooft er woelig aan toe te gaan want in de laatste aflevering van De Zonen van Van As bevindt het familiebedrijf zich in het oog van de storm.

De schuldenlast dreigt hen kopje onder te duwen en tot overmaat van ramp stuurt de gemeente een deurwaarder. Herman schiet in een kramp en probeert te redden wat te redden valt. Ook Kevin ziet het niet meer zitten en wil liefst van al gewoon terug naar Australië. Zijn aandelen wil hij doorverkopen aan advocaat Jean-Jacques, de nieuwe minnaar van zijn moeder. Een outsider dus in het familiebedrijf Van As. Dick voelt de bui hangen. De nv Van As voelt voor hem als de Titanic en hij gaat solliciteren bij een ander bedrijf. Stamvader Frans ziet zijn schip zinken en is de depressie nabij. Gaat de nv Van As ten onder aan klachten, processen, familietwisten en vooral aan hun eigen gesjoemel?


In tegenstelling tot de bedrijfsresultaten van de NV Van As, zijn de cijfers van de serie wel heel goed. Gemiddeld 671.400 kijkers – goed voor 24,1% marktaandeel (VVA 18-54, live +7) – stemden af op het vierde seizoen van de tragikomische reeks. En het waren bewogen tijden voor de familiekroniek vol kleurrijke figuren. Eddy Van As liet zijn familie in de steek nadat hij gefilmd was in een bordeel, Kevin Van As keerde terug uit Australië om zijn moeder Rita bij te staan en zette meteen zelf louche zaakjes op en Herman en Martine werden grootouders. Want hun dochter Linde zette de 4de generatie Van As op de wereld. Al is de baby technisch gezien natuurlijk geen Van As, want de papa is Dick die de leiding van het bedrijf greep. Vaste waarde Zjempi stierf en Frakke heeft na jaren eindelijk een lief. En bij het bedrijf doken nieuwe werknemers op: de jonge idealist Dimitri (Sid Van Oerle) en de anarchist Zjang (Sam Louwyck).

'De Zonen van Van As', woensdag 2 mei om 20.35 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers