Valt alles toch in de plooi in laatste 'Amateurs' op VTM?

zondag 26 oktober 2014

Het beste amateurtheater van het land worden en bekroond worden met het Koninklijk Landjuweel, daar startte het verhaal van De Pajotters acht weken geleden mee in Amateurs.

Op maandag 27 oktober bereikt de fictiereeks zijn ontknoping in de laatste aflevering. Daarin is de grote dag eindelijk aangebroken: De Pajotters maken zich klaar om te spelen in de Bourla Schouwburg in Antwerpen om mee te dingen naar het Landjuweel. De zenuwen zijn hooggespannen bij het theatergezelschap en eenmaal aangekomen in Antwerpen, zijn ze allemaal erg onder de indruk van de indrukwekkende theaterzaal. Jan (Marc Van Eeghem) heeft ervoor gezorgd dat zijn vader, Leonard Delvo (Carry Goossens), dit heuglijke moment niet hoeft te missen.


Jos (Fred Van Kuyk) is nog steeds niet zeker of het wel een goed idee is om 'De lavabo van tante Jos' te spelen zonder dat Stanny (Stany Crets) en de organisator van het Koninklijk Landjuweel (gastrol voor Jos Van Geel) hier weet van hebben. Zijn twijfel wordt extra gevoed door de aanwezigheid van Frank De Ruyter (Vic De Wachter) die genomineerd is met het topstuk 'Bedrog'. Jef (Frank Vercruyssen) en Maarten (Jef Hoogmartens) proberen ondertussen de technieker van de Bourla te bespelen en hun nieuw idee voor het decor uit te leggen.

Marcel (Maarten Bosmans) en Philomena (Gilda De Bal) worden door deze heuglijke dag veroordeeld om de dag met elkaar door te brengen, hetgeen Theo (Peter Van Den Eede) en Mark (Greg Timmermans) pal tussen twee vuren zet. Tim (Jonas Van Geel) probeert ondertussen zijn blik van Charlotte (Evelien Bosmans) af te wenden en hem naar de toekomst te richten. Pierre (Matteo Simoni) en Laura (Laura Sarapo) halen dan weer alles uit de kast en doen een laatste poging om Patrick (Ludo Hoogmartens) terug te halen.

Tot de laatste seconde blijft het afwachten welk stuk De Pajotters gaan brengen: 'Antigone' van Stanny of 'De lavabo van tante Jos' van Jan. Stanny zit alvast nietsvermoedend in de zaal, geflankeerd door zijn vriendin Marijke (gastrol voor Joy Anna Thielemans).

'Amateurs', maandag 27 oktober om 21.40 uur op VTM.

Bekijk de slotaflevering!

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers