Twintig sterkste kandidaten meten zich met elkaar in 'Het Spiegelpaleis'

maandag 4 februari 2013

Na vijf weken quizzen in het Vlaams Parlement maken Bruno Wyndaele en Sam De Bruyn zich op voor de finaleweek van 'Het Spiegelpaleis' op Eén.

In de week van 4 februari nemen de sterkste kandidaten van de afgelopen afleveringen het tegen elkaar op, met als inzet een ticket voor de finale op donderdag 7 februari. De onderwerpen voor deze week zijn: de 'onbekende Vlaming', fouten maken, de vrouw en de geschiedenis van Vlaanderen.


Na vijf weken quizzen in het Vlaams Parlement zijn Bruno Wyndaele en Sam De Bruyn al heel wat te weten gekomen over de eigenheid van de Vlaming, maar nu maken ze zich op voor het echte werk. In de week van 4 tot en met 7 februari treden de sterkste kandidaten van de afgelopen weken aan in het Vlaams Parlement voor de finaleweek van 'Het Spiegelpaleis'. Zij meten zich met elkaar met als inzet behalve de overwinning ook de ronde som van twintigduizend euro.

De voorbije negentien afleveringen kwam er telkens één winnaar uit de bus en in de laatste 'gewone' aflevering werd nog een wildcard uitgereikt aan de beste kandidaat in de zaal. Zo staan er aan de vooravond van de finaleweek twintig kandidaten klaar – elf vrouwen en negen mannen – om zichzelf te bewijzen in 'Het Spiegelpaleis'.

De zes besten spelen vooraan
Elke aflevering spelen de zes besten vooraan in het parlement om een plaats in de finaledag op donderdag 7 februari. Woensdag worden de drie winnaars aangevuld met drie wildcards. Die gaan naar de kandidaten die in de finaleweek in het totaal het best hebben gescoord.

Ook in de laatste week is er een groots en allesomvattend thema per aflevering:

Maandag 4 februari
Thema: de onbekende Vlaming, de gewone man

Dinsdag 5 februari
Thema: fouten maken en 'sorry' zeggen

Woensdag 6 februari
Thema: de vrouw en het feminisme

Donderdag 7 februari
Thema: de rijke geschiedenis van het roemrijke Vlaanderen en de roemrijkste Vlamingen
De expert is de hele week journalist Marc Reynebeau, die niet zal nalaten op eigengereide manier duiding te geven bij de soms verrassende antwoorden.

Finale op donderdag 7 februari
Het tot een spiegelpaleis omgebouwde Vlaams Parlement blijft de arena waar op donderdag 7 februari de laatste zes finalisten zich met elkaar meten. Ze worden er bovendien aangemoedigd door de honderd kandidaten die de kijker de voorbije weken zo goed heeft leren kennen: Ronny van de NMBS, Nils de bioloog, Fares de Syrische Belg, Siri de fotografe, Miet het blootmodel en vele anderen. Op donderdag 7 februari om 22.15 uur is dan de winnaar van 'Het Spiegelpaleis' bekend.

De finaleweek van 'Het Spiegelpaleis', van maandag 4 februari tot en met donderdag 7 februari om 21.30 uur op Eén.

hetspiegelpaleis

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers