Tweede finale-aflevering van 'Beste Vrienden' op Eén

maandag 26 januari 2015

In het laatste deel van de dubbelfinale van 'Beste Vrienden' op dinsdag 27 januari strijden de drie beste duo's van dit seizoen tegen elkaar.

Dit jaar zijn er enkel vrouwenduo's in de top 3: Ruth Beeckmans en Sarah Vangeel, Clara Cleymans en Dahlia Pessemiers en Annelien en Stephanie Coorevits. Slecht twee van die drie duo’s zullen de eigenlijke finale queeste mogen spelen. In die queeste nemen de twee beste duo's van dit jaar het uiteindelijk op tegen het winnende duo van vorig jaar: Tatyana Beloy en Rilke Eyckermans.


Finale van de beste 3
Vorige week zagen we in het eerste deel van de finale hoe de drie beste duo's bepaald werden. Ruth en Sarah, Clara en Dahlia en Annelien en Stephanie hadden van de acht winnende duo's de beste tijd. Hun stand werd bepaald door de tijd waarin ze hun eigen queeste gespeeld hadden, opgeteld met hun voorsprong tegenover hun tegenstanders.

Ruth en Sarah wonnen in hun aflevering alle proeven van Rob en Marlène. Clara en Dahlia haalden een record voorsprong in de queeste op Jelle en Laurent. En Annelien en Stephanie zetten tegen sterke tegenstanders - op puur doorzettingsvermogen - een zeer snelle tijd neer.

Het zijn 6 'snelle' dames dus, deze finalisten van 'Beste Vrienden'. Dat bewezen ze vorige week nog eens in het eerste deel van de finale. Na een tussenlanding - elk duo op een ander Canarisch eiland - bemachtigden ze alle drie hun vliegtuigticket naar het eiland waar de finale gespeeld wordt: La Palma.

Nieuw dit seizoen
Nieuw dit seizoen is dat er nog een extra luik aan de finale gekoppeld wordt: slecht twee van de drie vrouwenduo's zullen de eigenlijke finale queeste mogen spelen. In die queeste nemen de twee beste duo’s van dit jaar het uiteindelijk op tegen het winnende duo van vorig jaar: Tatyana Beloy en Rilke Eyckermans. Wie van hen worden de allerbeste vrienden?

De drie duo's krijgen twee kansen om zich te plaatsen voor de finale queeste:

Proef 1:

De drie duo's spelen tegen elkaar.
In deze eerste finaleproef worden de vrienden van elkaar gescheiden. Hoe beter ze elkaar kennen, hoe sneller ze elkaar vinden. Het winnende duo van deze proef krijgen een vrijgeleide, zij worden rechtstreeks geplaatst voor de queeste.

Proef 2:

De twee overgebleven duo’s spelen tegen elkaar.
In deze proef moeten ze als echte vrienden samenwerken op zoek naar het juiste spoor en het aller laatste ticket voor de finale. Wie deze proef wint mag als laatste duo naar de queeste.

Queeste:

Het winnend duo van proef 1 speelt tegen het winnend duo van proef 2. Ze moeten zich in een spannende race bewijzen tegen de winnaars van vorig jaar.

De vrouwen spelen om te winnen. Alles mag! Wie zei er dat vrouwen niet competitief zijn? Gierende banden, adrenaline en veel testosteron nu dinsdag op Eén, in deze bloedstollende vrouwenfinale.

'Beste Vrienden', dinsdag 27 januari om 21.10 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers